Met een kleine Atlantic duikersgroep vertrokken wij vanaf de duikschool naar eiland 4. Alle duikers reden met eigen auto vanwege de Corona Virus naar de duikstek. Het was wel vreemd zo alleen in de wagen te zitten zonder mede duikers maar ja, dan maar de autoradio iets harder en lekker mee zingen. Op de parkeerplaats op gepaste afstand omkleden en mijn droogpak aantrekken. Met een touwtje aan mijn rits en aan de auto zijdeur bevestigen krijg ik het voor elkaar om mijn achterrits aan te trekken. In de bus daarna mijn duikset neerzetten en aantrekken. Mijn buddy was een paar minuten later ook zover en op 1,5 meter afstand voerden wij de buddy check uit. Belangrijk is natuurlijk dat alle stappen goed doorlopen moeten worden.  Bij de waterkant vinnen aan en duikmasker op en ademautomaat in de mond. De harde wind stond schuin naar ons toe met hoge golven en ik gaf mijn buddy het teken om te water te gaan met de camera in de hand. Eenmaal onderwater was het weer rustig en zwommen wij richting het oude duikgebied en kwamen wij al snel de eerste snoekbaars tegen. De zon scheen in het water en wij hadden perfect zicht. In deze prachtige duik hebben wij alles gezien wat Vinkeveen te bieden heeft voor de onderwatersporter. Van Snoek tot snoekbaars, brasems of zoetwaterkreeft en baars tot allerlei kleine visjes. Onze duiktijd was 50 minuten en wij waren benieuwd of alles op de foto of video was gelukt. En ja….dat was het geval! Kom maar op met die mooie zomer in Nederland. Lekker duiken!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?