Werkplaats Atlantic Duikcentrum

U kunt bij ons terecht voor vakkundige onderhoud en reparatie  van al uw duikmaterialen.

Onze werkplaats is voorzien van alle benodigde apparatuur om dit vakkundig uit te voeren. Wij volgen jaarlijks diverse opleidingen bij de importeur hiervoor.

Uw kostbare apparatuur is bij ons in goede handen. In de wintermaanden wordt over het algemeen minder gedoken en is dit de perfecte tijd om je apparatuur bij ons langs te brengen voor onderhoud.

Advies is bij 100 duiken of 1 keer per jaar, laat je de complete duikset Servicen voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Welke materialen laat je servicen?

Van Ademautomaat tot Octopus, Console, Trimvest, Cilinder inspectie, Droogpak / Natpak reparaties, Duikcomputer of duikhorloge batterijwissel, ect.

Beschrijving Persluchtflessen

Hogedruk Cilinders / duikflessen zijn relatief kleine maar zeer sterke flessen die grote volumes samengeperst gas kunnen bevatten. Het gegeven dat je je eigen gas-/luchtvoorraad tijdens een duik met je mee kunt nemen heet SCUBA (self contained underwater breathing apparatus). Of de fles nu gevuld is met perslucht of met verrijkte lucht Nitrox (meer zuurstof en wat minder stikstof) of trimix (een mengsel van drie verschillende gassen) voor technisch duiken, een duikfles is een van de belangrijkste onderdelen van een duikuitrusting. Breng je duikfles bij ons langs voor:  jaarlijkse Visuele inspectie,  5 jaarlijkse fleskeurin, nieuwe duikkraan op de fles monteren, aanschaf persluchtcilinders of voor persluchtvullingen in onze duikshop kunnen we u adviseren over diverse cilinders / duikflessen en kranen.

Maandelijks keuren wij duikcilinders voor de duiksport/ Schietsport/ Airsoft / Paintball of je persluchtcilinder waarmee je je opblaastent mee vult.

Breng deze de 3e week en een maand later ligt de cilinder weer voor u klaar.

Twijfel je over de juiste data? Neem je duikfles mee en wij controleren gratis of deze binnen de keuring data zit.

Een visuele inspectie aan de fles voeren wij in onze eigen werkplaats uit.

De duikflessen/cilinders worden door het stoomwezen gekeurd.

Wij hebben goede afspraken met een keuringsstation en uw cilinder wordt gestraald en gekeurd en is hierna voor 5 jaar weer geldig volgens het Stoomwezen.

Voor vragen neem contact met ons op. 

Beschrijving Ademautomaten

Uw ademautomaten zijn bij ons in goede handen voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

De meest voorkomende ademautomaten zijn: Cressi, Mares, Seac, Apeks, Aqualung, Poseidon ect

De ademautomaat wordt in onze werkplaats volgens de richtlijnen van de fabrikant door onze professionals geserviced.

Zie je tekenen van beschadigingen of als de automaat zwaarder gaat ademen of als de automaat lekt wordt het tijd om je ademautomaat te laten servicen. De onderhoudsbeurt bedraagt 1 tot 2 weken en u krijgt van te voren een prijs indicatie.

Beschrijving

Stel jezelf voor dat je aan het duiken bent en je zweeft gewichtloos onder water – op ooghoogte met een vis. Hoe krijg je zoiets voor elkaar? Nou, het begint allemaal met je trimvest.

Met een trimvest kun je precies dat doen waar de naam voor staat – uittrimmen. Soms wil je comfortabel aan de oppervlakte kunnen drijven. Op andere momenten wil je op de bodem kunnen knielen of staan, in enkele gevallen zelfs tijdens een cursus. In de meeste gevallen, echter, wil je midden ergens in het water zweven en het onderwaterlandschap in alle rust en zonder er moeite voor te doen bewonderen. Om dit op een efficiënte manier te doen heb je een trimvest nodig dat goed past, tezamen met een gewichtsysteem, om je drijfvermogen af te stellen (te trimmen). Een andere functie van het trimvest is dat het je duikfles vast zet en op je rug houdt. Onderhoud van je trimvest is ook jaarlijks een Must breng ons een bezoek in de Atlantic Duikwinkel en wij kunnen u verder adviseren

Onderhoud

  1. Begin met het doorlezen van de gebruiksaanwijzing. Bedien alle knoppen en bekijk elke functie. Stel een aantal voorkeuren in, zoals tijd en datum, metriek of Brits stelsel, zoet of zout water, enz.

  2. Spoel je duikcomputer zo snel als mogelijk na afloop van een duik met zoet water af. Houd hem uit direct zonlicht , vooral het schermpje. Bescherm hem tegen beschadigingen of vallen. Leg hem op een koele, droge plek.

  3. Wij kunnen de batterijen vervangen van je duikcomputer of duikhorloge en controleren hem met een water druktest tot 50 meter. ( Aangegeven door de fabrikant)

Reparatie duikpakken

Bij ons kun je terecht voor allerlei reparaties voor zowel nat-pakken als droogpakken. Denk hierbij aan het repareren van een scheur in je nat-pak, het vervangen van  latex of neopreen pols- en nek-Seals, laarzen, ritsen, enzovoort. Onze specialisten leggen je graag uit, hoe de reparatie zal worden uitgevoerd en wat de kosten bedragen.

Wij kunnen alle type duik-droogpakken  reparaties uitvoeren.

Voor verdere informatie whatsapp of mail ons.

5 + 11 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?