Atlantic Duik & BHV Centrum is al 28 jaar een begrip in Hoorn en omstreken.

VOEL JE VRIJ!! 

In de winkel kunt u terecht voor alles wat u als snorkel / duiker nodig heeft. Ook de vakantieganger die een goede duikbril / snorkelmasker zoekt is bij ons aan het juiste adres.
Wij verkopen uitsluitend A merken tegen een redelijke prijs en u ontvangt een goed advies.

Wij hebben vele duikmaskers, snorkels & zwemvliezen op voorraad voor groot en klein.

Geef een kado-bon voor een verjaardag, valentijn, moederdag, vaderdag, jubileum, sinterklaas, kerstmis, huwelijk of geslaagd?

Wij kunnen deze kado-bonnen voorzien van een naam of artikel of introductieduik. Geen tijd om langs te komen? Wij sturen deze op aanvraag naar u toe, bestel deze in de webshop.

 

Bent u in één van de producten geïnteresseerd kunt u niet bij onze duikwinkel komen? Neem dan contact met ons op en wij maken een afspraak om uw bestelling te bezorgen. Of kijk in onze webshop.

  • Veelgestelde vragen en fabels over duiken

Er zullen je vast behoorlijk wat vragen te binnen schieten die je onzeker maken om te duiken, of die je doen twijfelen.

Of je denkt dat duiken gevaarlijk is en ziet er daarom maar van af.
Lees hiernaast de meest gestelde vragen, feiten en fabeltjes over het duiken.

Als ik naar de bodem van het zwembad duik, doen mijn oren pijn. Kan ik wel duiken?

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen die naar de bodem van een diep zwembad duikt krijgt last van zijn oren. De reden is dat je trommelvliezen door de waterdruk te ver naar binnen doorbuigen en hierdoor pijn gaan doen. Dit is een normaal fenomeen en verteld je juist dat je trommelvliezen heel zijn en alles werkt zoals het hoort te werken. Bij de opleiding leer je het zogenaamde "klaren". Door deze techniek wordt het doorbuigen van de trommelvliezen voorkomen en kan je gewoon duiken.

Is duiken gevaarlijk?

Duiken is geen gevaarlijke sport. Je begeeft je als duiker wel in een omgeving waar je niet thuis hoort. Dit betekent dat oplettendheid en discipline constant aanwezig moeten zijn. Onderhoud van de duik apparatuur is ook van groot belang. Duiken doe je altijd met minimaal twee personen (een buddy) die elkaar tijdens de duik constant in de gaten houden. Een goede opleiding en training zorgen ervoor dat je altijd precies weet wat je in welke situatie moet doen of wat je juist niet moet doen. Al deze factoren zorgen voor een hoge mate van zekerheid tijdens het duiken.

Is duiken moeilijk? Kan ik dat wel?

Duiken is niet moeilijk. Duiken is ook geen prestatie sport. Door het domweg te oefenen kan iedereen het duiken onder de knie krijgen. Het is wel zo dat de ene persoon meer moet oefenen dan de andere persoon maar uiteindelijk lukt het altijd. Naar mate je meer gaat oefenen zal je ook meer watervrij worden. Met watervrij wordt bedoeld de mate waarin je je op je gemak voelt onderwater.

Is duiken een mannensport?

Duiken is een hobby waarvan veel mensen nog denken dat het zwaar, extreem, eng en moeilijk is. In werkelijkheid is dit zeker niet het geval. Er zijn meerdere evenementen speciaal georganiseerd voor vrouwen, dus duiken is zeker geen mannensport.

Is duiken duur?

Zoals met elke hobby kun je duiken zo duur maken als je zelf wilt. De aanschaf van een nieuwe duikuitrusting hangt af van de hoeveelheid duiken die je per jaar wilt gaan maken. Wil je enkel op vakantie duiken? Of wil je ook mee op de zondagen met het duikteam? Daarin is het verstandig een afweging te maken. Natuurlijk kun je bij Atlantic Duikcentrum ook gewoon je spullen huren.

3 + 5 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?