Beschrijving

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver-cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen, en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen indien nodig de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden. Daarnaast is de cursus gewoon leuk! Het gaat om een serieus onderwerp maar tussen de bedrijven door wordt er doorgaans ook heel wat afgelachen.

PADI (Junior) Adventure Open Water Divers van minimaal 12 jaar oud die ook de Underwater Navigation Adventure Dive (onderwaternavigatie) hebben gedaan mogen deelnemen aan de Rescue Diver-cursus. Je moet ook de EFR-cursus (reanimatie en eerste hulp) in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je mag deze cursus echter ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen. Je instructeur kan ook gelijktijdig met de cursus de DAN Oxygen-cursus geven.

Academische

De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met duik noodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de reddingsscenario’s pas je je kennis en vaardigheden toe. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • Zelfredzaamheid
  • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
  • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
  • Duikers redden die in paniek zijn
  • Bewusteloze duikers redden

Duikuitrusting

Je zult gebruik maken van je basis duikuitrusting ( eventueel te huur ) en van een pocketmasker om aan de wateroppervlakte te kunnen beademen. Tijdens de oefeningen komen meerdere scenario’s aan bod en krijg je ook een demonstratie met een zuurstofsysteem, drijfmiddelen, markeringsboeien en een Reanimatiepop.  Je PADI duikinstructor zal de uitrusting met je doornemen die je nodig hebt en komt eventueel met de suggestie om nog extra uitrusting aan te schaffen. Een aanrader is om een DAN zuurstof opleiding voor duikers te volgen, dat tijdens je hele duikcarrière noodzakelijk kunnen zijn bij een duikongeval.

Schrijf je nu in voor de Rescue Diver Cursus

Na inschrijving krijg je meteen je studiematerialen mee waarna je aan de studie kunt. Je PADI duikinstructor zal met je de lessen inplannen, waar onder de theorielessen, zwembadlessen en buitenwater scenario’s.

Wil je alleen de theorie-module volgen op je eigen tempo schrijf je dan in voor PADI E-learning klik dan op de link.  Hierna kun je tegen betaling je aanmelden voor het PADI Rescue theorie examen bij onze duikschool. Wil je ook in Nederland je PADI Rescue Diver brevet voortzetten, schrijf je dan in voor de zwembadmodule en buitenwater scenario’s,

10 + 5 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?