Beschrijving

De PADI Enriched Air Diver-cursus is de meest populaire specialty-duikcursus van PADI. Waarom? Omdat duiken met verrijkte lucht nitrox je langere nultijden biedt, vooral bij herhalingsduiken. Als langer onder water blijven en een minder lang oppervlakte interval je als muziek in de oren klinkt, twijfel dan niet en word Enriched Air diver.

Als je PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 12 jaar oud dan mag je deelnemen aan de Enriched Air Diver Specialty-cursus. Overigens, in sommige regio’s ligt de minimumleeftijd hoger dan 12 jaar.

 

Academische

Je leert waarom duiken met lucht met een hoger zuurstof- en stikstofgehalte je meer bodemtijd geeft, samen met overwegingen voor verrijkte luchtapparatuur. Tijdens een praktische sessie en twee optionele (of verplichte) duiken, zul je:

  • Meer te weten komen over omgaan met de blootstelling aan zuurstof.
  • Het analyseren van het zuurstofpercentage in je duikfles oefenen.
  • Je duikcomputer instellen voor duiken met verrijkte lucht Nitrox.

Duikuitrusting

De meeste duikapparatuur en duikcomputers van tegenwoordig kunnen omgaan met verrijkte lucht, maar je PADI Instructor zal je laten weten of jouw duikuitrusting voldoet aan de aanbevelingen van de fabrikant en plaatselijke vereisten. Echter, je duikflessen moeten voldoen aan de zuurstofrichtlijnen en mogen uitsluitend voor duiken met verrijkte lucht gebruikt worden. Je zult het gebruik van een zuurstof-analysator en speciale plakplaatjes voor op je fles oefenen. De medewerkers van Atlantic Duikcentrum zullen je informeren over eventuele, andere apparatuur die je nodig hebt om met verrijkte lucht te duiken.

Ga Van Start

Hoe meld ik mij aan? Kom langs bij ons Atlantic Duikopleidingscentrum om je in te schrijven voor de cursus Enriched Air Diver en om je studiematerialen mee te nemen zodat je meteen thuis aan de slag kunt.

 

Of boek meteen via de webshop

13 + 14 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?