EHBO en reanimatie lessen

Buiten duikcursussen, geven wij ook EHBO en Reanimatie cursussen via de Emergency First Response organisatie.Voor bepaalde doelgroepen kunnen wij ook EHBO en Reanimatie cursussen van de NIKTA organisatie geven. Denk hierbij aan de BHV bij bedrijven, gastouderbureaus, kinderdagverblijven, verenigingen en op scholen.

De meeste mensen realiseren zich het niet, maar de kans dat je een noodsituatie meemaakt is het grootst in je directe omgeving. Denk aan thuis, op je werk of op de sportclub. Allerlei plaatsen waar niet direct een arts of ambulance beschikbaar is. Weten wat je kunt doen in een dergelijke noodsituatie kan veel verschil betekenen voor het slachtoffer. Emergency First Response (EFR) heeft een praktische en korte cursus ontwikkelt die je de vaardigheden leert die je nodig hebt in dit soort situaties.

Beschrijving

Emergency First Response-cursussen richten zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij leken en het zorgen voor meer bereidheid om bij een medisch noodgeval hulp te verlenen. Cursusdeelnemers leren eenvoudig te volgen hulpverleningsstappen aan en brengen in een stressloze leeromgeving de vaardigheden al oefenend in de praktijk. Alle cursussen worden ondersteund door thuisstudiematerialen als een handboek, een DVD en een beknopt overzicht van instructies om het leerproces te versterken en de cursist de mogelijkheid te bieden direct van start te gaan.

EFR-cursussen voldoen aan de reanimatie- en eerste hulp training vereisten voor de PADI Rescue Diver-cursus en alle cursussen op het niveau van PADI-professional. De meeste PADI Instructeurs zijn ook Emergency First Response Instructeurs.

De volgende EFR-cursussen zijn gebaseerd op internationaal erkende, medische richtlijnen voor hulpverlening bij noodgevallen.

Academische

 • 1e Zorg (reanimatie) – Deze cursus brengt je de stappen en technieken bij om met levensbedreigende noodgevallen om te gaan. Je oefent acht vaardigheden voor hulpverlening aan patiënten die niet ademen, geen hartslag hebben, mogelijk een dwarslaesie hebben, in shock zijn of een ernstige bloeding hebben. Je leert hoe je moet reanimeren en de patiënt voortdurend moet monitoren om hem elke mogelijke kans op overleven te bieden als de medische hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.

 • 2e Zorg zorg (eerste hulp) – Aangezien veel medische condities niet levensbedreigend zijn en de medische hulpdiensten soms vertraging hebben of niet beschikbaar zijn, leert deze cursus je hoe je eerste hulp kunt bieden waarmee je pijn bij een patiënt kunt verlichten en de kans op verder letsel kunt verkleinen. Je leert diverse vormen van verwondingen en kwalen te herkennen en vast te stellen, en oefent verbinden en spalken.

 • Zorg voor kinderen – Deze cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren, te oefenen en toe te passen voor hulpverlening specifiek aan zuigelingen en kinderen. De cursus is ontwikkeld speciaal voor hen die met kinderen werken of veel met kinderen te maken hebben. De cursus wordt vaak gecombineerd met de cursussen 1e Zorg (reanimatie) en 2e Zorg (eerste hulp).

 • Reanimatie & AED – Deze cursus richt zich op reanimatie en het gebruik van een AED (automatische, externe defibrillator). Hiermee komt de cursus tegemoet aan de vereisten van veel bedrijven en overheidsinstanties. De cursus wordt vaak gecombineerd met de Eerste Hulp op het werk cursus.

 • Eerste Hulp op het Werk – In sommige gebieden of landen zoals Groot-Brittannië, Australië en Canada gelden er specifieke overheidsvoorschriften voor meer uitgebreide training in reanimatie en eerste hulp voor op de werkplek. De Eerste Hulp op het Werk -cursus is speciaal voor deze landen ontwikkeld en bevat extra onderwerpen en vaardigheden om aan de vereisten te voldoen waarbij wel de typisch “leervriendelijke”, didactische aanpak van EFR wordt gehanteerd.

 • EFR Herhalings Cursus – Het is raadzaam om je vaardigheden in reanimatie en eerste hulp elke 24 maanden op te frissen. De EFR-opfriscursus is voor dit doel ontwikkeld. De cursus concentreert zich op de belangrijkste vaardigheden en stelt je in staat om up-to-date te blijven zodat je er klaar voor bent om indien nodig hulp te verlenen.

In deze snelle en praktische cursus leer je onder andere:

 • Eerste zorg

  • beademen

  • hartmassage

  • werken met een AED

  • stoppen van ernstige bloedingen

  • geblokkeerde luchtwegen

  • omgaan met shock

  • omgaan met rugletsel

 • Tweede zorg

  • beoordelen op verwondingen

  • ziekte beoordeling

  • verbanden aanleggen

  • spalken van breuken

Duur en voorbereiding

Wij geloven in leren door doen. Om deze reden kunnen cursisten zich de theorie van tevoren eigen maken door middel van het lezen van het cursusboek en het bekijken van de DVD.  Gemiddeld neemt dit slechts twee dagdelen in beslag. Als je de theorie van te voren al behandeld hebt, hoef je alleen nog de vaardigheden eigen te maken. Het eigen maken van de vaardigheden duurt ongeveer 1 cursusdag.

Toetsing

De theoriekennis wordt getoetst door middel van een theorie-examen, dat op de dag zelf wordt afgenomen. De praktijk wordt beoordeeld tijdens het uitvoeren van de vaardigheden.

Certificering

Als de cursist alle onderdelen met een voldoende heeft afgesloten, ontvangt hij/zij het certificaat ‘EFR – Primary and secundary Care with AED’ van EFR, ook is het mogelijk om *NIKTA certificaat te halen of voor *Fysiotherapeuten Accreditatie punten.

Voorwaarden deelname

Voor deze cursus geldt geen leeftijdsgrens. Iedereen die fysiek in staat is om alle vaardigheden met een voldoende resultaat uit te voeren kan deelnemen.

Prijzen: EFR Emergency First Aid (EHBO)

EFR cursus € 139,00 inclusief EFR brevet  /  Exclusief cursuspakket € 45,00 (EFR Boek & DVD)

EFR update € 95,00 inclusief brevet

Kinder EHBO cursus € 139,00 inclusief EFR of Nikta certificaat / Exclusief (CFC) cursuspakket € 45,00

Combinatiecursus van EFR & kinder EHBO (Care for Children): € 249,- / Exclusief cursuspakketten.inclusief EFR&CFC brevet.

* Extra kosten certificering.

Vergoedingen EHBO cursus

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en aanvullende pakketten.

Het kan voorkomen dat verzekeraars alleen cursussen vergoeden die worden verzorgd door specifieke zorgverleners. Raadpleeg je eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de verschillende organisaties waarbij je een certificaat/diploma kunt halen.Bron: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

 

7 + 13 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?