Beschrijving

Alleen al de gedachte om ’s nachts onder het wateroppervlak te verdwijnen klinkt mysterieus maar ook aantrekkelijk. Alhoewel je misschien vele duiken hebt gemaakt bij een bepaalde duikstek, wacht je een totaal nieuwe wereld als je er ’s nachts naar toe gaat en het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. Het toneel verandert zodra de dieren die je overdag ziet zich terugtrekken en plaatsmaken voor het nachtleven. Mocht je je afvragen wat er zoal onder water gebeurt als de zon eenmaal onder is, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty-cursus (nachtduiken).

Om deel te kunnen nemen aan de Night Diver Specialty-cursus moet je het PADI (Junior) Open Water Diver-brevet of een hoger brevet hebben en minimaal 12 jaar oud zijn.

 

Academische

Door bij nacht te duiken leer je om je te focussen op datgene wat door je lichtbundel verlicht wordt, om je drijfvermogen op gevoel onder controle te houden, om bij je buddy te blijven en om aandacht te schenken aan de kleine details waar je normaal overdag niet op zou letten. Tijdens drie nachtduiken zul je het volgende gaan oefenen:

  • Gebruik van je duiklamp en communicatietechnieken.
  • In het donker het water in en uit gaan en navigeren.
  • Vaststellen hoe planten en dieren anders zijn of zich anders gedragen bij nacht.

Daarnaast levert de eerste duik van deze Padi specialty diver cursus ook vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced openwater diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

 

Duikuitrusting

Los van je basisuitrusting, heb je een hoofd-duiklamp nodig en een backuplamp. Je PADI Instructor of een medewerker van Atlantic Duikcentrum raad je mogelijk nog andere uitrustingsstukken aan, zoals een dikker duikpak zodat je het voldoende warm hebt na het invallen van de duisternis.

 

Ga Van Start

Ga langs bij het Atlantic Duikcentrum om je in te schrijven voor de Nachtduik cursus.

 

Meld je nu aan

Kom langs in ons PADI Duikcentrum om je in te schrijven voor de Navigatie cursus. (start bij 2 personen)

De PADI Nachtduik specialty telt mee voor de Master Scuba Diver brevet.

5 + 2 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?