Padi Divemaster

Beschrijving

Houd jij van duiken? Wil jij dit met anderen delen op een manier zoals je dit nooit eerder gedaan hebt? Volg dan de PADI Divemaster-cursus en maak van je hobby je werk. Duikers kijken op tegen een Divemaster omdat deze een leider is die toezicht houdt op anderen en hen stimuleert. Als Divemaster ga je niet alleen veel duiken maar ervaar je ook het plezier dat je hebt als je anderen net zo veel van duiken genieten als jij.

De PADI Divemaster-cursus is je eerste brevet op het niveau van duikprofessional. Door samen te werken met een PADI-instructeur scherp je je duikvaardigheden aan. Zo leer je moeiteloos te zweven en verfijn je je reddingsvaardigheden zodat je eenvoudig op algemene problemen kunt anticiperen en deze kunt oplossen. Je doet duikkennis en managementvaardigheden op, en je leert toezicht houden waardoor je een voorbeeld wordt duikers om je heen.

Als PADI Divemaster neem je de leiding terwijl je toezicht houdt bij duikactiviteiten en je assisteert bij duikcursussen. Of je nu wil werken bij een duikbestemming ergens ver weg, of voor een duikcentrum bij jou in de buurt, op jou wacht het avontuur van je leven. PADI Divemasters zijn gerespecteerde duikprofessionals die onderdeel uitmaken van de grootste en meest populaire duikorganisatie ter wereld – PADI.

PADI Rescue Divers van minstens 18 jaar oud kunnen deelnemen aan de PADI Divemaster-cursus. Je moet ook:

 • In de afgelopen 24 maanden een cursus Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg (reanimatie en eerste hulp) hebben gevolgd.
 • Beschikken over een medische verklaring die niet langer dan 12 maanden geleden is ondertekend door een arts.
 • Minimaal 40 duiken gemaakt en gelogd hebben om aan de cursus te beginnen en minimaal 60 om te kunnen worden gebrevetteerd.

Overigens kunnen ook kwalificerende brevetten van andere trainingsorganisaties voldoen – vraag dit na bij je PADI Instructor.

Academische

De PADI Divemaster-cursus leert je om een leider te zijn en de leiding te nemen over duikactiviteiten. Via theorielessen, watervaardighedenoefeningen, workshops en praktische praktijkbeoordelingen, ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om diver duikactiviteiten te organiseren en te leden. Onderwerpen en praktische workshops:

 • De rol en eigenschappen van een PADI Divemaster
 • Toezicht houden op duikactiviteiten en assisteren bij duikers in opleiding
 • Duikveiligheid en risicomanagement
 • Programma’s die door een Divemaster gegeven mogen worden en speciale vaardigheden
 • De duikindustrie en jouw carrière
 • Je bewust zijn van de duikomgeving
 • Organisatie en management van een duik
 • Het maken van een buitenwaterduikkaart
 • Duikbriefings geven
 • Het organiseren van een zoek- en bergingsactie en een diepduik
 • Een duikopfrisser en de skin diver-cursus geven
 • Assisteren bij het Discover Scuba Diving-programma en het Discover Local Diving-programma geven

Het kan zijn dat je instructeur ook de PADI Deep Diver (diepduiken)- en Search and Recovery Diver(zoeken en bergen) specialty diver-cursus samen met de divemastercursus geeft om je te helpen aan alle vereisten te voldoen en je vaardigheden verder uit te breiden.

Duikuitrusting

Als duikprofessional heb je sowieso je basisduikuitrusting, waar onder een duikcomputer, een duikmes, en minstens twee oppervlaktesignaleringsmiddelen nodig. Tijdens de vaardighedenpraktijkoefeningen, zoals bij het maken van een onderwaterkaart en bij het zoeken en bergen, heb je ook een kompas, drijfmiddelen, markeringsboeien, hefballonnen en leitjes nodig. Je PADI Instructor beveelt mogelijk nog andere uitrustingsstukken aan die tijdens je duikcarrière van pas zullen komen.

Ga Van Start

Schrijf je in voor PADI  Divemaster cursus om direct van start te kunnen gaan.

De theorie van de DM bestaat uit: duikfysica, -fysiologie, vaardigheden, apparatuur en omgeving, en bij de herhaling van de Recreational Dive Planner (RDP)-theorie. De Instructor kan je vertellen hoe dit in zijn werk gaat als je bij hem of haar bent om de kennistoetssessies, watervaardigheden, workshops en praktijkbeoordelingen in te plannen.

13 + 5 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?