Beschrijving

Wil je warm onder water blijven? Wil je jouw duikseizoen verlengen? Duik dan droog. Een droogpak sluit jou af voor water en houdt je op aangename temperatuur, zelfs in bijzonder koud water. Je hebt waanzinnig mooie koudwaterduikstekken op deze wereld en in sommige gebieden zijn de duikcondities zelfs beter tijdens de koudere maanden. Door een droogpakduiker te worden verleg je je grenzen en kom je op nog meer duikstekken en ook vaker te duiken.

Als je minimaal 14 jaar oud bent en gebrevetteerd bent als PADI (Junior) Open Water Diver of hoger, dan mag je deelnemen aan de Dry Suit Diver-cursus.

Academische

Het eerste waar je achter gaat komen is welk type droogpak en wat voor bijbehorende onderkleding het best past bij jou en het type duiken dat je gaat maken. Vervolgens leer je hoe je je droogpak moet onderhouden. Tijdens twee buitenwaterduiken en één zwembadduik zul je:

  • Je droogpak met minimale ondersteuning leren aantrekken en uittrekken.
  • Je drijfvermogen onder controle leren houden terwijl je een droogpak draagt.
  • Duikveiligheidsprocedures passend bij het gebruik van een droogpak oefenen.

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver Cursus ook vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced Open water Diver cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Duikuitrusting

Vanzelfsprekend heb je een Droogpak nodig tezamen met je Basisuitrusting. Je PADI Instructor van Atlantic Duikcentrum  zal je informeren over eventuele andere uitrustingsstukken die je nodig hebt om comfortabel met je droogpak te kunnen duiken. Om je een voorbeeld te geven: aangezien je met een droogpak meer drijfvermogen hebt dan met een natpak, is een ander gewichtssysteem een goede optie. ( Een droogpak huren confectiemaat is ook mogelijk)

Meld je nu aan

Kom langs bij Atlantic Duikcentrum in de winkel om je in te schrijven voor de cursus.

De PADI Droogpak specialty kan mee tellen voor de Master Scuba Diver brevet.

13 + 10 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?