Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend Denemarken

31 juli 2020 - 3 augustus 2020

Weekend Denemarken,

Datum nog niet bekend maar juli-augustus
Waar? Plaats ligt Lillebaelt, de smalle zeestraat tussen Jutland en Funen

Vrijdag heen en maandag terug.

Nadere informatie volgt nog, kosten voor het hele weekend schatten we in op maximaal € 500,00 inclusief ontbijt, diner en duiken.

Nadere informatie volgt nog. Laat ons weten of je interesse hebt.

Info@atlanticduikteam.nl

Bron: Duiken in beeld

Op slechts zes uur rijden vanaf Utrecht ligt een nog relatief onbekend duikparadijsje met maar liefst 19 duikplaatsen binnen een straal van 10 kilometer. De meeste van deze duikplaatsen zijn eenvoudig vanaf de kant te bereiken. Lillebaelt is bijzonder en dichtbij.

Foto: Visit Middelfart

Ben jij een fan van het gemak van kantduiken in Zeeland en Bonaire? Neem dan ook eens een kijkje in Denemarken!

De Lillebaelt is een smalle zeegang die het vaste land van Denemarken scheidt van het eiland Funen. De stroming zorgt hier voor een grote diversiteit aan flora en fauna onder water. Sponzen, anemonen, platvis, kreeft en krabben zullen je verrassen in het Deense water. Deze zeestraat staat bekend om het grote aantal bruinvissen dat hier voorkomt. In de zomer kun je een walvisexpeditie doen en op zoek gaan naar deze kleine walvisachtige. Overigens bestaat de kans ook dat je de bruinvissen vanaf de kant ziet.

Er zijn meerdere vulstations en qua accommodatie zijn er diverse mogelijkheden – van eenvoudige campings tot een luxe hotel. De watertemperatuur is in de zomer ongeveer 17 graden.

De meeste duikplaatsen zijn eenvoudig te bereiken vanaf de kant. Je kunt op veel plaatsen met de auto tot aan de waterkant rijden – een lange wandeling met een duikset op je rug is dus niet nodig. Het gebied is met name geschikt voor duikers met wat meer ervaring omdat er altijd stroming staat, variërend van lichte tot stevige stroming.
Het diepste punt van de Lillebaelt is 80 meter en op sommige plaatsen loopt het vlak langs de kant al steil af naar grote dieptes, waardoor je echte wandduiken kunt maken. Naast de grote variatie in onderwaterleven staat de Lillebaelt vooral bekend om deze bijzondere wandduiken.

Foto: Visit Lillebaelt

Maar er zijn ook verschillende duikplaatsen waar je niet diep hoeft te duiken om tussen de velden zeegras zeenaalden, verschillende grondels, donderpadden en andere vis te ontdekken. Op de zandbodems zijn grote platvissen te vinden.

Speurtocht voor duikers

Wil je meer weten over het onderwaterleven in Lillebaelt of gewoon eens een ander soort duik maken? In Middelfart is er een speciale onderwaterroute uitgezet voor duikers. Op een maximale diepte van 20 meter word je van bord naar bord geleid met informatie over het onderwaterleven op deze duikplaats.

Hoe Lillebaelt er uitziet onder water? Je ziet het hier!

Gegevens

Begin:
31 juli 2020
Einde:
3 augustus 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Atlantic Duikcentrum
Telefoon:
0229274306
E-mail:
info@atlanticduikcentrum.nl
Bekijk de site van Organisator
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?