De onderwaterwereld en leren snorkelen

Wanneer uw kind zwemdiploma’s  ABC heeft behaald en nog niet wil stoppen met zwemmen dan is het leren snorkelen een leuke manier om uw kind vertrouwd te laten raken met de wondere wereld onderwater. De kinderen leren tijdens de les de verschillende vaardigheden die voor het certificaat vereist is.

Het gaat dan om zowel individuele vaardigheden als ook gezamenlijke vaardigheden die de kinderen met hun buddy uit dienen te voeren.

Verken de onderwaterwereld vanaf het wateroppervlak. 

Snorkel duiker/ster helpt je niet alleen het water in, maar zorgt er ook voor dat je er eigenlijk niet meer uit wilt. Waar snorkelen ophoudt bij het bewonderen van de waterwereld vanaf het wateroppervlak, gaat snorkel-duiken verder omdat je bij snorkel-duiken regelmatig een hoekduik zult maken naar beneden om daar het waterleven van heel dichtbij te bewonderen.

 Wat je leert

De cursus voorziet in de basiskennis over snorkeluitrusting, duikvaardigheden, de snorkelomgeving, het omgaan met problemen en veilige snorkelgewoontes.
Tijdens de lessen in het water leer je diverse technieken aan om de uitrusting op te tuigen en af te stellen, het water in te gaan, te controleren hoe je blijft drijven, aan de oppervlakte te zwemmen, je snorkel watervrij te krijgen en moeiteloos hoek-duiken vanaf de oppervlakte te maken. Ook komen de adem technieken naar voren.

Deelname vereisten

 Om de Snorkel-cursus te volgen moet je

  • minstens acht jaar zijn

  • Zwemdiploma’s ABC in bezit hebben

Het leukste onderdeel

Het leukste onderdeel is wanneer je jouw masker, vinnen en snorkel leert gebruiken zodat je geen moment van de actie onder water hoeft te missen. Of je nu het zoetwatermeer in je omgeving of de grote blauwe oceaan als je snorkelbestemming ziet, je zult voortaan met andere ogen naar een plas water kijken. Je nieuwe watervaardigheden komen goed van pas als je de totaal nieuwe wereld meteen tijdens een optionele snorkelduik in het buitenwater wilt verkennen. En, zodra je de cursus hebt afgerond, behaal je het Snorkel-diploma en ben je klaar voor je volgend avontuur.

De uitrusting die je gebruikt

Tijdens de Snorkel-cursus leer je hoe je gebruik maakt van basis-snorkel-uitrusting waar onder een masker, snorkel, vinnen, snorkelvest en optie een loodgordel.
Vraag in onze Duik & Snorkel winkel naar de afspraak om een les te kunnen volgen.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

Voor een Snorkel-cursus heb je nodig een masker, snorkel en zwemvliezen.
Als cursist krijg je bij aanschaf van een snorkelset 10 % korting in onze winkel.
Je weet meteen dat je goede materialen in je handen hebt en daar lang van kunt genieten.

Wanneer

De snorkelcursus wordt gegeven op de zaterdagmorgen in Het Molenbad van 10:00 uur tot 11: 00 uur.

Kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden: Je kunt een  losse  snorkeltraining lessen bij ons volgen a € 32,50 p.p. per keer, 3 lessen a totaal € 92,50. Ook het is mogelijk na de snorkelles in het zwembad een buitenwatersnorkelduik te maken. Dit doen wij in een van de meren in Noord-Holland  Hier ga je onder begeleiding snorkelend de vissen bekijken. De kosten bedragen € 75,00 p.p. inclusief gebruik van een shorty. 

Je dient dan wel in het bezit te zijn van snorkelmaterialen welke je in de Atlantic Duik & snorkel winkel met 10 % cursisten korting kunt aanschaffen. Je kunt er dan zeker van zijn dat je de juiste keuze apparatuur hebt waarmee je lang kunt genieten van de onderwaterwereld.

Ik nodig je graag uit om even langs te komen om de mogelijkheden te bespreken en eventuele inschrijving.

Aanmelden

 Voor aanmelden van uw kind vul onderstaande bericht in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Maak je keuze

14 + 4 =

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?